۲۲ مرداد ۱۳۸۶، ۱۴:۰۷

متکان خبر داد :

شناسایی نخبگان ایرانی خارج از کشور / سیر نزولی عدم بازگشت دانشجویان بورسیه

شناسایی نخبگان ایرانی خارج از کشور / سیر نزولی عدم بازگشت دانشجویان بورسیه

رایزنان علمی تنها به امور دانشجویی نمی پردازند و شناسایی استعدادهای علمی و بالقوه ایرانی نیز بر عهده آنها است. این افراد همچنین نیاز های سایر دستگاه ها و وزارتخانه های کشور را شناسایی کرده و از متخصصین ایرانی مقیم خارج برای همکاری با دستگاه های اجرایی داخل استفاده می کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر علی اکبر متکان صبح امروز در نشست مطبوعاتی در اداره کل بورس و امور دانشجویان داخل کشور افزود: جهت ترمیم هرم اعضای هیئت علمی و افزایش کیفیت در نظام آموزش عالی در رشته های اولویت دار دانشجویان ایرانی به دانشگاه های خارج از کشور اعزام و رایزنان علمی نیز برای سرپرستی از این دانشجویان و دانشجویان غیر بورسیه ایرانی شاغل به تحصیل در خارج در این کشور ها مستقر می شوند.

وی با بیان اینکه تا کنون 9 رایزن علمی در کشورهای مختلف مشغول فعالیت هستند، گفت: این رایزنان از طریق سایت اینترنتی و به صورت حضوری در جریان مسایل و مشکلات دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در خارج از کشور قرار می گیرند.

مدیر کل امور دانشجویان خارج وزارت علوم اظهار داشت: همچنین هسته های علمی با همکاری رایزنان علمی تشکیل شده است که به وسیله آن می توان از ایرانیان مقیم در خارج دعوت به همکاری کرد. این هسته ها می توانند رابطی میان ایرانیان مقیم و دانشگاههای کشور باشند.

متکان در پاسخ به خبرنگار مهر در مورد چگونگی روند اعزام دانشجو به خارج از کشور گفت : دانشجویان نخبه ای که حایز شرایط باشند در رشته های اولویت دار بر اساس نیازسنجی معاونت آموزشی وزارت علوم به خارج از کشور اعزام می شوند. این دانشجویان باید در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد جزء دانشجویان ممتاز، دارای حداقل 2 مقاله علمی و پژوهشی و المپیادی باشند می توانند برای اعزام شدن انتخاب شوند.

وی افزود: در سال جاری 150 دانشجو در رشته های اولویت دار به خارج از کشور اعزام می شوند. همچنین ظرفیت اعزام کوتاه مدت 600 دانشجوی بورسیه کوتاه مدت نیز برای امسال وجود دارد.

مدیر کل بورس وزارت علوم با اشاره به تعداد دانشجویان بورسیه ای که پس از اتمام تحصیل به کشور باز نمی گردند، گفت : کشورهای انگلیس و کانادا دو کشوری هستند که از گذشته بیشتریت آمار رسوب دانشجویان بورسیه را داشته اند اما از سال 1370 تا کنون از تعداد یک هزار و 498 دانشجوی بورسیه اعزام شده به انگلیس تنها 221 نفر به کشور بازنگشته اند.

وی اظهار داشت: بر اساس آمار 5 سال اخیر با سیر نزولی رسوب دانشجویان بورسیه در خارج از کشور مواجه هستیم. به طوریکه در کشور هایی مانند روسیه به هیچ عنوان  رسوب وجود ندارد و آمار رسوب در کشور های انگلیس و کانادا نیز به حدود 3 درصد رسیده است.

متکان در خصوص عدم اعزام دانشجو به کشورهای انگلیس، آمریکا و کانادا گفت: وزارت علوم با اعزام دانشجویان به کشور هایی که آموزش را به دانشجویان ایرانی در سطح کیفی پایینی ارائه می دهند، مخالف است و انگلیس یکی از این کشورها است. بدین ترتیب اعزام دانشجو به این کشور در دوره های کوتاه مدت اتفاق می افتد.

وی ادامه داد: همچنین کشور کانادا مشکلاتی را برای ارائه ویزا به خانواده دانشجویان اعزام شده ایجاد کرده بود و موضوعات سیاسی را با مسایل علمی در هم آمیخته است.

مدیر کل امور دانشجویان خارج گفت: هم اکنون وزارت علوم، کشورهای مختلف را بر اساس رشته های مختلف طبقه بندی کرده است و اعزام دانشجو را بر اساس درس و رشته و  اولویت های کشور به خارج از کشور اعزام می کند.

وی با اشاره به وجود برخی موسسات اعزام دانشجو به خارج از کشور افزود: با تصویب قانونی در مورد موسسات آموزش عالی غیرمجاز در مجلس شورای اسلامی توسط وزارت علوم، 90 درصد از مشکلات مربوط به اعزام دانشجو توسط موسسات بر طرف می شود. علاوه بر این در حال حاضر وزارت علوم هیچ برنامه ای را برای اعطای مجوز به موسسه اعزام به خارج ندارد. 

کد خبر 533702

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha